dijous, 14 de maig del 2015



MARCEL HOSSA

FOTOGRAFIA:
József NAGYNOM: MARCEL
COGNOM: HOSSA 
DATA DE NAIXEMENT:18/09/1964
LLOC DE NAIXEMENT: BRATISLAVA
LLOC DE RESIDÈNCIA: BRATISLAVA

PARELLA:  MONIKA SULÍK
FILLS: NO






CURRÍCULUM: 

FORMACIÓ: TÍTOLS: 1976-1980 : Universitat, Economia: Universitat de Pardubice
CARRERA PROFESSIONAL: 1981-1990 : Professor d' ADE  a la Universitat d' Economia de Bratislava.
CARRERA POLÍTICA: 
-Vaig ser alcalde de Pezinok fins que vaig anar al parlament i vaig anar pujant a la llista del partit popular europeu.
-minístre d'interior.
PARTIT POLÍTIC: Partit Popular Europeu


PAÍS:
Eslovàquia és un país ben estant. la capital és Bratislava. És un país de muntanyes, amb una població bastant jove. Exporta més que compra i això és un indicador de riquesa.

TURISME:
Passejar pel centre i pels carrers medievals de Bratislava:En un viatge a Eslovàquia cal començar per la seva capital: Bratislava. Té un centre històric molt petit que fa que es pugui visitar en un matí o en un dia.
Vista des del Furkotsky Stit  a 2.405 metres (Alts Tatres)


-Pujar als Alts Tatres i escalar  a algun dels cims per admirar les espectaculars vistes: el país ofereix molt més que la seva bonica capital. Un viatge a Eslovàquia es queda curt si no es va als Tatras.
Els Tatras es divideixen entre els Alts Tatras i els Baixos Tatras.Els pics més alts d’aquesta serralada es concentren en aquest petit trosset del nord d’Eslovàquia formant un paisatge alpí d’alta muntanya, amb llacs, glaceres i cims escarpadíssims.

Baixos Tatres

Gaudir de la natura en els Baixos Tatras: Però no tot ha de ser alta muntanya. Els Baixos Tatras, separats dels Alts pel riu Vah, presenten uns paisatges gairebé idíl·lics i bucòlics, amb boscos d’avets i pícees, salts d’aigua, valls amb grans prats d’herba i catifes de flors. Un lloc perfecte per relaxar-se o fer caminades i excursions més “lights”.





Típica sopa d'all eslovaca.Tastar i atipar-se la boníssima gastronomia eslovaca: Eslovàquia té una gastronomia boníssima i també molt calòrica per combatre els freds hiverns: goulash, gnochis amb col o formatge (els més típics són els de formatge ), sopes de molts tipus (la més famosa sent la sopa d’all) i, el que és importantíssim també, una gran varietat de pastissos i dolços!





Castell d'Spis-Visitar un dels castells medievals més grans de centreeuropea a Spis. Aquest motiu, el de la seva grandària, va ser determinant perquè la Unesco el declarés patrimoni de la Humanitat al 1993. Des del poble de Spis, es veu el castell a dalt del turó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada